Porla Kusin är butiken med bra service, bra produkter, brett sortiment och till priser som alla tycker om!
Det bästa vi vet-slå in paket!

Knivar

Slipar och skärbrädor samt knivförvaring

Porla Kusin i Skurup kan knivar. Du köper din kniv på Porla Kusin i Skurup. I vårt breda sortiment har vi knivar från Global, Sabatier Lion, Sabatier Trompette, Sabatier V, Robert Welch, Fiskars, Dorre,  Grym, Kyucera, Satake. Le Creuset  och Chroma type Porsche 301. Kai, Ronneby Bruk Inox micarta. Köp på Porla Kusin i Skurup eller kontakta oss

Är det något som du ska ha bra kvalité på i köket så är det knivarna. En slö kniv är inget kul att jobba med. Satsa hellre på några få bra knivar än många halvtaskiga. Du kommer långt med en kockkniv, skalkniv och allkniv. Komplettera sedan med bröd-och filéknivar, sen klarar du det mesta. Vi har knivar i många prislägen och märken. 

Keramiska knivar kommer allt mer. Fördelen då är att de är mycket vassa och håller skärpan länge. Skär du sallad, frukt och grönsaker med en keramisk kniv får du knivskarpa kanter samt snittytan blir inte brun. 

Knivar i stål säljs det mest av och tänk då på att kniven ska ligga bra i handen samt att kockkniven ska ha en bred klinga så den inte är svajig. Vi brukar kalla stålet hårt eller mjukt. Ett hårt stål, oftast billigare knivar, är svårt att hålla skarpt och är svåra att slipa. Ett mjukt stål däremot är raka motsatsen. Det skiljer även på smidda och stansade knivar. En stansad kniv trycks ut hela stålplåtar med en smidd kniv får klingan uppbyggd med lager på lagerprincipen. En smidd kniv är mycket bättre men också dyrare. Diska alltid knivar för hand även om de tål maskindisk. Maskindiskmedlet i sig ´´slipar´´ ner eggen och det är lätt att skära sig på kniven när du ska tömma disken. Kniven kan även skära hål på diskkorgarna.


Att slipa en kniv är en hel vetenskap. Dels skiljer det mellan japansk och europeisk slipning. Den asiatiska slipningen är några grader brantare än den europeiska. Använd därför den av knivtillverkaren rekommenderade slipen. När det gäller bryne så använd också tillverkarens eget. Då får du samma stålkvalité i både kniv och bryne, de är anpassade efter varandra. Det finns bryne i keramik, stål och i diamant. Till keramiska knivar använder du diamantbryne. Knivslipar med rullar ger rätt vinkel på kniven, medan ett bryne får du ´´vinkla´´ in själv. Köp på Porla Kusin i Skurup eller kontakta oss


Skärbrädor är också en sak som det finns i olika material och modeller. Plast, trä, teak eller glas. Använd inte glas, kniven blir slö på nolltid när du skär med kniven i glaset. Trä eller plast är en smaksak men det är väl snyggare med trä. Tänk bara på att du har olika bräden för kött, fisk, kyckling och grönt. En trancherbräda har alltid en köttsaftsränna för att det inte ska svämma över när du styckar. Köp på Porla Kusin i Skurup eller kontakta oss


När det gäller knivförvaring finns det block eller magnetlister. Lägg dem aldrig i lådan. Kniven åker rundor och bli lätt slö. 


Urval av våra varumärken på knivar, slipar och skärbrädor:

Köp på Porla Kusin i Skurup eller kontakta oss


Global

Lion Sabatier 

Le Creuset

Robert Welch

Kyocera Keramikknivar

Satake

Porsche

GRYM

Sabatier Trompette

Sabatier V

Ronneby Bruk inox micarta

Fiskars

Dorre

Funktion

Nordic Sense skärbrädor

Dutch Deluxes

Epicurean skärbrädor av återvunnet material

Kitchen IQ knivslipar

TeakHaus

Porla Kusin finns i Skurup i södra Skåne och nära sydkusten. Skurup har Malmö, Lund, Trelleborg, Svedala, Sturup, Sjöbo och Ystad inom 30 minuter med bil. Skurup har järnväg och direkta tågförbindelser med Kastrup, Köpenhamn, Malmö, Ystad. Med läget utmed E65 har vi även nära till Malmö Airport, Sturup, ca 15 min med bil.

 

Om