Porla Kusin är butiken med bra service, bra produkter, brett sortiment och till priser som alla tycker om!
Det bästa vi vet-slå in paket!

Stek och kok

Porla Kusin i Skurup kan kastruller och kokkärl. Tryckkokare, rökgrytor eller tagine, på Porla Kusin köper du det till bra priser.

En bra kniv är viktigt i ett kök och minst lika viktigt är det med bra kokkärl samt en bra stekpanna och bra kastruller. Det blir mycket roligare då med matlagning.

Inom stekpannor har det hänt mycket de senaste åren. Induktionshällar är på stark frammarsch och ställer krav på pannorna. Många börjar tröttna på att belagda pannor inte håller men tycker samtidigt att traditionella gjutjärnspannor är för tunga. Det finns lösningar på det nu. Vi har stek, grill, plätt, paella, traktör, pannkaks och wokpannor i olika material och utförande.

Dels finns det mycket bra belagda pannor om du är beredd att lägga minst 500:- på en sådan. Sedan har det även kommit kolstålspannor. De är som gjutjärn fast lite lättare och lite enklare att sköta. Numera finns det också lättviktsgjujärnspannor. Istället för att gjuta pannan så svarvas pannan ut ur ett gjutjärnsblock. Detta ger en mycket lättare panna. Den har samma vikt som belagda pannor.

Rostfria stekpannor är på verklig frammarsch. De har en tjock stomme och yta i rostfritt stål. Handtagen är bekväma och svetsade av hygieniska skäl. Produkterna fungerar på alla typer av spisar, även induktion, och i ugn samt tål alla redskap. Anpassade för att klara av den tuffa användningen och de påfrestningar som uppstår i restaurangkök.

Kokkärl har vi alla storlekar från 0,5 liter upp till 30 liter. Belagda eller koppar samt rostfria, valet är ditt.

Emaljerade gjutjärngrytor är mycket avändbara. Pull Porked eller svampsoppa. De klarar allt.

Lergrytor är på väg tillbaka och det är inte så konstigt. Du tillagar rätten lätt, maten är både god och hälsosam.

Vi har även många specialgrytor såsom pastagrytor, ångkokare, tryckkokare, rökgrytor, taginegrytor, saftkokare, sparrisgrytor och som sagt rejäla kokkärl på 15-30 liter.

Ugnsformar är mycket användbara, glas, porslin eller belagda? Vi har alla sorter och storlekar i flera prislägen.

Porla Kusin säljer enbart pannor och kokkärl som fungerar på alla hällar.

Urval av våra Stek och Kokkärlsvarumärken:

Amt-Världens bästa stekpanna

Hackman

Fiskars

Le Creuset

GreenPan

Culimat MD Mathias Dahlgren

WMF

Sophie Conran

Funktion

Römertopf 

Gense

Ronneby Bruk Lättviktsgjutjärn

de Byuer Kolstål

Eva Solo 

Dorre kopparpannor

Nordkök

Porla Kusin finns i Skurup i södra Skåne och nära sydkusten. Skurup har Malmö, Lund, Trelleborg, Svedala, Sturup, Sjöbo och Ystad inom 30 minuter med bil. Skurup har järnväg och direkta tågförbindelser med Kastrup, Köpenhamn, Malmö, Ystad. Med läget utmed E65 har vi även nära till Malmö Airport, Sturup, ca 15 min med bil.

Om