• Porla Kusin, din lokala butik och e-handlare i Skurup
Handla direkt på Porla Kusin eller beställ och betala och hämta.

Så ska det smaka!

Hur ska vinet eller ölen egentligen smaka? Det tar vi reda på under lättsamma former på våra glasprovningar. Ska glaset vara kallt eller rumstempererat? Drycken kall eller varm? Har tjockleken på glaset någon betydelse? Glasets utformning, hur mycket påverkar det smaken? Varför smakar inte samma whisky likadant i olika glas? Vad beror det på att vinet du njöt av hos vänner inte alls är lika gott i dina egna glas?

Du får svar på alla dina frågor och funderingar som du har gällande glas, dryck och smak på våra populära och smakfulla glasprovningar.

En glasprovning är en verklig aha-upplevelse och ger dig en helt ny syn på glasets betydelse för maximal njutning.


Porla Kusin har en lång tradition av glasprovningar med olika varumärken. Våra provningar är mycket populära. Porla Kusin var en av de första butikerna i Sverige som redan 2002 började sälja Riedels smakfulla glas. Vi har haft många glasprovningar genom åren och brukar ha ca 3-4 olika provningar/år. Det är lika fascinerande varje gång vi har glasprovningar att få se de överraskande ansiktena när de som provar verkligen får uppleva hur stor betydelse glaset har för att få ut full smak på drycken.

På de olika glasprovningarna njuter vi antingen av öl eller vin. När vi provar snaps, rom, whiskey, cognac samt calvados kallar vi det för Avecprovning. Vi provar glas och dryck först och sedan så äter vi en enklare måltid.

Den glastillverkare vi har provningar med, är i första hand idag Spiegelau. Men vill du testa Riedel eller Orrefors samt Kosta Boda så ordnar vi det naturligtvis. Det är glastillverkaren som håller i provningen och ibland har vi med inbjudna gäster såsom öltillverkare eller utbildade sommelièrer.

Det är en mycket uppskattad present att både ge och få.

Konferensanläggning, och har svårt att komma på nya aktiviteter?    Kör en glasprovning. Det ger din konferens det där lilla extra och en smakfull upplevelse för deltagarna. Det är en garanterad succé.

Vi gör även provningar för öl och vin-föreningar

 


Marknader 


Porla Kusin tycker det är kul att möta kunden så därför står vi på några få kvalitetsmarknader under året.

På marknaderna säljer och demar vi husgeråd som hör säsongen till samt visar redskap du varken visste fanns eller behövde!

2020:

12-13/9 ÖsterlenGardenShow i Lunnarp  INSTÄLLT/COVID19

26-27/9 Äppelmarknaden i Kivik INSTÄLLT/COVID19

2019:

28-29/9 Äppelmarknaden i Kivik

2018:

22-23/9 Äppelmarknaden i Kivik

6/10: Mikaelimarknad i Sjöbo

13/10: Klimatdagen i Skurup

2017:

23-24/9: Äppelmarknaden i Kivik

15-17/12: Jul på Övedskloster

2016:

20-22/5: Skånes Matfestival i Brösarp

24-25/9: Äppelmarknaden i Kivik

9-11/12: Jul på Övedskloster

2015:

19/9: Skördemarknad på Övedskloster

26-27/9: Äppelmarknaden i Kivik

12-13/12: Jul på Övedskloster

 

2014:

Skörd på Övedskloster

Äppelmarknaden i Kivik

Jul på Övedskloster

 

1998-2013:

Äppelmarknaden i Kivik