• Porla Kusin, din lokala butik och e-handlare i Skurup
Handla direkt på Porla Kusin eller beställ och betala och hämta.

Bormioli Rocco

Italienska italienska Bormioli Rocco’ tillverkar den populära Fido-serien i Italien, är lämplig såväl för konservering via hermetisk inkokning som för inläggningar, torkat och allehanda förvaring. Fido-burkarna har bl a genomgått en speciell härdningsprocess som gör dem betydligt starkare än många andra glasburkar på marknaden.

Vit tätningsring (av syntetiskt gummi), godkänd för livsmedelsförvaring, samt BPA-fri, Ftalat-fri och Latex-fri, ingår. Tätningsringen klarar av att vara i kontakt med det mesta, men den passar inte så bra ihop med oljiga såser eller annan mycket oljerik föda.

Handdisk rekommenderas, men burken kan givetvis även diskas i diskmaskin om bygel och tätningsring avlägsnas. Sterilisering kan t ex ske i ugnen. Lägg då in burkarna (utan bygel och tätningsring) i ugnen, med fuktade handdukar eller något annat skyddande under och mellan burkarna, sätt ugnen på t ex 125 grader, och låt burkarna vara i ugnen i ca 30 minuter efter att den valda temperaturen har uppnåtts.

På Porla Kusin i Skurup köper du konserveringsburkarna i Fido serien i många storlekar mellan 0.125 liter upp till 3 liter. Vi säljer även packningar / tätningsringar till Fido.  Bormioli Rocco tillverkar även glasflaskor med patentkork och de säljer vi också.

Välkommen till butiken Porla Kusin i Skurup, där ser du produkten i verkligheten och kan klämma och känna på den!

Frågor? Maila oss här på [email protected] eller ring på 0411-42120