• Porla Kusin, din lokala butik och e-handlare i Skurup
Handla direkt på Porla Kusin eller beställ och betala och hämta.

Ros

Ros

Swedish Grace Rörstrand. Färgen Ros i servisen Swedish Grace  från Rörstrand köper du på Porla Kusin i Skurup

Louise Adelborg

Ingen förtjänar epitetet "Rörstrands grand old lady" bättre än Louise Adelborg. Från 1915 fram till sin död 1971 stod den forna teckningsläraren för dekorer som alltid hyllats i designkretsar. Genombrottet kom 1923 med vasen Vase. På Stockholmsutställningen sju år senare skulle dekorens veteax dyka upp igen. Nu inför en hel världs beundrande blickar och under namnet Nationalservisen, senare Swedish Grace. Sedan dess har nya delar och färger tillkommit som visar att god design överlever allt.


DESIGNER

Pia Törnell

Pia Törnell är en av våra mest prisade svenska formgivare med en rad internationella utmärkelser på meritlistan. Av hennes mer kända lanseringar på Rörstrand märks vasen Cirrus och den asieninfluerade servisen Convito. På senare år hör verk som Swedish Grace's kaffekoppar, muggar, skålar och tillbringare till de mer omtyckta . Vid sidan av detta har Pia Törnell arbetat med nya former för industrin och kakel för offentlig miljö.


DESIGNER

Margot Barolo

Margot Barolo är formgivare med en bakgrund från Beckmans och Konstfack. Genom åren har hon arbetat med designföretag som Höganäs Keramik, Svenskt Tenn och Klässbols Linneväveri. Hennes skicklighet i att både skapa nya delar och anpassa gamla till dagens matvanor, understryks exempelvis av tekannan och ugnsformen för Swedish Grace. Margot Barolo har också en egen uppmärksammad produktion. Hon föreläser, undervisar och är engagerad i frågor som rör småskalig produktion och vår värdering av människor och produkters tillkomst. Detta har bland annat resulterat i boken "Brave New Production". 


Välkommen till butiken Porla Kusin i Skurup, där ser du hela vårt breda sortiment men även produkten i verkligheten och kan klämma och känna på den!

Frågor? Maila oss här på [email protected] eller ring på 0411-42120